Reparteixen mascaretes al transport públic, on a partir d'avui el seu ús és obligatori

Des d'avui, les mascaretes al transport públic són obligatòries. Per facilitar el compliment de la mesura decretada pel govern estatal i garantir el seu ús a l'interior d'autobusos municipals, l'Ajuntament de Tarragona en reparteix entre els usuaris a punts estratègics. També a l'accés a l'estació de tren.

Des de primera hora del matí els usuaris que esperaven l'autobús urbà a la parada  ubicada a la plaça Imperial Tarraco rebien de forma gratuïta una mascareta protectora de mans d'un dels treballadors de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona. Una iniciativa coordinada entre l'empresa municipal i la regidoria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona amb l'objectiu de facilitar i garantir el compliment de la nova normativa decretada per l'Estat Espanyol  que imposa l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a l'interior del transport públic, on les dificultats per mantenir la distància de seguretat i l'aïllament són notòries.

A les portes d'accés al vehicle, que des de l'inici de l'estat d'alarma només es pot fer per darrera per garantir l'aïllament del conductor, s'adverteix de l'obligatorietat de la mascareta a l'interior. A més, els usuaris d'aquest servei públic només podran pagar amb la targeta de transport.

SERVEI REFORÇAT PER EVITAR AGLOMERACIONS

D'altra banda, a l'interior de l'autobús només hi podran pujar alhora un màxim de quinze usuaris. Per això, el servei s'ha reforçat. Per exemple, en aquesta parada central d'Imperial Tarraco, els vehicles de les línies que cobreixen els barris de Ponent passen amb una freqüència de 25 minuts. En el cas de la línia que arriba als barris de Llevant, la freqüència és de tres quarts d'hora. Tot i això, l'Empresa Municipal de Transports  també preveu combois de reforç en moments de màxima afluència.