Es reobren els mercadets ambulants dels barris de Tarragona amb canvis d'ubicació i restriccions

Des d’avui torna la vida als mercadets no sedentaris dels barris de Tarragona. L’Ajuntament ha aixecat la suspensió decretada el passat 17 de març, tot i que amb restriccions. Alguns d’ells han canviat d’emplaçament per seguretat i només s’hi permet l’activitat de les paradetes d’alimentació i higiènics de primera necessitat.

Quatre paradetes, tres de fruita i verdura i una d’embotits, han tornat al seu emplaçament habitual de cada divendres a Sant Salvador. Una imatge que no es repetia des del passat 17 de març. No hi són tots els paradistes, ja que l’ajuntament de Tarragona només ha reobert el mercat per productes alimentaris de primera necessitat. No hi ha roba però és un primer pas que fa pensar en un desconfinament progressiu, com recordava una de les paradistes del mercat. En aquest cas, de Sant Pere i Sant pau, que també s’ha estrenat amb la instal·lació de cinc paradetes després de l’aixecament de les mesures extraordinàries decretades pel consistori tarragoní.

CANVIS D'EMPLAÇAMENT

L’ordre pacient dels clients, esperant el seu torn a la fila, ha caracteritzat l’obertura sota mínims dels mercadets de Tarragona. Precisament, per evitar aglomeracions el mercat de Sant Pere i Sant Pau ha canviat d’emplaçament i s’ha situat davant l’Institut de Sant Pere i Sant Pau. No serà l’únic que varia el seu emplaçament. El mercat no sedentari de Torreforta s’ubicarà a l’aparcament del mercat d’aquest barri, mentre el mercadet de Bonavista es situarà al parc de la Coma. La represa a l’activitat ha estat rebuda amb entusiasme contingut pels paradistes, aturats durant un mes.

L’obertura dels mercadets de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Torreforta i Bonavista es suma als mercadets d’alimentació del Fòrum i de la Móra, que s’havien mantingut en funcionament.