Pape Mbaye (CBT) i l'afectació del coronavirus al Senegal

El coronavirus també ataca l'Àfrica, el continent oblidat per occident i on les dificultats econòmiques són molt més pronunciades que aquí. El Pape Mbaye juga amb el CBT i és del Senegal, on s'han produït ja les primeres morts per la COVID-19.

Dakar sobresurt com si fos el nas de l'oest continental i banyat per l'Oceà Atlàntic. Amb més d'un milió d'habitants, és la capital del país del Pape Mbaye, membre del CBT a la Lliga EBA. La població pot sortir lliurement al carrer però només fins al vespre, és a dir que la desolació de l'absència humana impacta tant com aquí. Ara al Pape també el tenim confinat a Salou i preocupat per la família, entre ells els pares. Fins al dijous Senegal havia oficialitzat prop de 500 casos i sis morts amb coronavirus.

L'economia de subsistència impedeix que els compatriotes del Pape es tanquin: sobreviuen dia a dia. Potser per això el Senegal no ha decretat el confinament tot i conèixer què ha succeït al nord del planeta.

Capficat pels seus just quan comença el ramadà, serà la primera vegada en molts anys que el Pape no compagina el bàsquet amb la tradició musulmana d'aquestes dates. Perquè sí, el ramadà és compatible amb el confinament.