El Centre Excursionista de Tarragona exposa la seva història a l'Arxiu

Una exposició coordinada entre l'Arxiu i el Centre Excursionista repassa més d'un segle d'associacionisme excursionista a Tarragona.   En el marc de la inauguració de l'exposició, el Centre Excursionista de Tarragona va homenatjar les figures de Josep Larín i Manel Martínez.

L’Arxiu de Tarragona recull una mostra d’objectes, documents i fotografies que glosen i repassen la història de l’associacionisme excursionista a Tarragona des de la seva gènesi amb la fundació l’any 1895 de la secció excursionista de l’Ateneu Tarraconense de la Classe Obrera. L’exposició repassa la vessant social del moviment, recull revistes i documents i s’endinsa també en les diferents expedicions organitzades pel Centre Excursionista de Tarragona. La mostra, produïda conjuntament per l’Arxiu i el Centre Excursionista de Tarragona vol servir també per documentar la història.

L’acte d’inauguració de la mostra va servir també per homenatjar dues figures clau per a les entitats vinculades a l’associacionisme excursionista: Josep Lerín i Manel Martínez. Els dos van rebre el diploma de soci d’honor de l’entitat.

Actualment, amb més de 300 socis, el Centre Excursionista de Tarragona acumula ja 45 anys d’història. L’entitat neix de la fusió del grup excursionista El Muntanyenc i l’Associació Excursionista La Ginesta, precursors de l’associacionisme excursionista a la ciutat.