La Confraria de Pescadors torna a estar operativa

Superada la quarantena motivada per l’aparició d’un parell de casos positius de Covid-19 el passat 24 de març i que va traduir-se amb un ERTO que, momentàniament, va deixar la confraria de pescadors de Tarragona sense activitat, els pescadors tarragonins han tornat a la feina. Paulatinament, des de la setmana passada, quan es va aixecar l’expedient de regulació que va afectar a la vintena de treballadors de la confraria, els pescadors també van tornar a pujar a les barques, moltes d’elles també afectades per ERTOs.

La recuperació relativa de l’activitat s’ha fet de forma escalonada i encara queden armadors que mantenen el confinament i la barca amarrada al port. De fet, abans del tancament de la confraria eren diversos els pescadors que advertien que les condicions de treball a les barques no permetien garantir les distàncies de seguretat i l’eficàcia de mascaretes i guants per evitar el contagi. D’altra banda, la manca de demanda pel tancament del sector de la restauració, un dels principals clients de la confraria, i la caiguda dels preus per l’excés de producte resultant havia deixat la professió sota mínims, amb més d’un 90% de la flota del Serrallo amarrada a port.

Superada la crisi ara bona part de la flota torna a sortir, entre elles, bona part de la quarantena de barques d’arrossegament que l’1 de maig finalitza la seva temporada i comença la veda biològica que cada any es realitza durant dos mesos. Fins el mes de juliol no tornaran a sortir, amb la qual cosa, els queden un parell de setmanes per salvar una temporada crítica marcada per aquesta última crisi del coronavirus però també per temporals com el Glòria.