Tarragona preveu 10 milions d'euros menys d'ingressos a causa del coronavirus

L'Ajuntament de Tarragona ja ha fet una primera estimació de l'impacte econòmic del coronavirus en les arques municipals. 10 milions d'euros menys a la caixa de l'Ajuntament de Tarragona. És la previsió a hores d'ara dels efectes del coronavirus en la recaptació que deixarà d'entrar a la caixa tarragonina, a causa de l'ajornament de cobrament d'impostos i els serveis públics que s'han deixat de prestar.

Tot i això, la despesa no es contindrà perquè farà falta mobilitzar més recursos per pal·liar l'impacte d'aquesta nova crisi. El govern vol reactivar la ciutat donant una empenta econòmica als sectors econòmics més perjudicats i per fer-hi front, davant la davallada d'ingressos, recorrerà a crèdits bancaris per disposar de liquiditat per estimular l'economia local, mentre reclama poder utilitzar els 6,6 milions d'euros de romanent de l'any passat. 

AJUTS VALORATS EN MÉS DE MIG MILIÓ D'EUROS

La primera modificació de crèdit es farà ja la setmana vinent. El consistori tirarà endavant un paquet d'ajuts per valor de 550.000 euros. S'oferiran 300.000 euros en ajuts als propietaris de locals comercials perquè puguin suspendre el pagament dels lloguers a persones amb negocis afectats pel coronavirus. També es destinaran 150.000 euros per pagar la factura de l'aigua a les famílies vulnerables i s'amplien amb 100.000 euros més els ajuts d'urgència de l'Institut de Serveis Socials que, per cert, incorporarà 16 treballadors més. D'altra banda, en l'àmbit cultural es mobilitzaran 100.000 euros per estimular l'activitat.

El govern de Ricomà se sent recolzat per la resta de grups del consistori per adaptar el pressupost a les necessitats del moment i, tot just aquest dijous, reunirà la Taula Estratègica de Desenvolupament econòmic per traçar altres mesures que permetin reactivar l'economia.