La Guàrdia Urbana de Tarragona intensifica els controls a urbanitzacions

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha intensificat la vigilància per fer complir el confinament. Ho fa a peu de carrer, però també amb controls de vehicles a les entrades de la ciutat i especialment a les entrades d’urbanitzacions com La Mora, amb un gran nombre de segones residències. Una pressió que s'ha intensificat en plena Setmana Santa.

Des de l’inici del període de confinament, ara fa tres setmanes i fins el passat dimarts, la Guàrdia Urbana de Tarragona, ha denunciat 556 persones per incomplir el confinament, aproximadament la meitat de les persones que ha identificat mentre transitaven per la via pública. Una mitjana de 25 denuncies diàries per saltar-se la normativa en el marc del decret d’alarma que fa que des de la junta local de seguretat de Tarragona s’avali el civisme i complicitat mostrat per la ciutadania.

CONTROLS DIARIS A LES URBANITZACIONS

La Guàrdia Urbana també ha controlat la mobilitat de vehicles a l’interior de la ciutat i a les seves entrades. En el mateix període de temps ha realitat un centenar de controls de mobilitat en una mesura coordinada amb els Mossos d’Esquadra. En total s’han interceptat 128 vehicles que no respectaven el confinament. Una mesura que ara, coincidint amb els dies festius de Setmana Santa s’intensificarà, especialment a les entrades d'urbanitzacions punts sensibles de segones residències, on el control ja és diari.

DESCENS DE DELICTES

Més enllà de les mesures extraordinàries motivades per la crisi sanitària, el confinament de la ciutadania ha incidit en el descens destacat d’altres tipus de delictes. De fet, s’ha passat de les 225 denuncies i 37 detencions durant el mateix període de l’any passat a una instrucció de 33 denúncies i 16 detencions

També, la dràstica reducció del trànsit s’ha traduït en una davallada sensible del volum d’accidents a l’interior de Tarragona. Se n’han  documentat 11 enfront el 61 de l’any passat. Una reducció del 83%.