Gala Premi Mañe i Flaquer Nov 2021

'Gairebé no vaig mostrar símptomes'


El món de l'esport, com qualsevol altre, també suma casos per COVID-19. Un d'aquests és el de la Sara Martínez, infermera i integrant del CBT, que ens explica el procés personal amb la malaltia.

La Sara té 23 anys i és jugadora i entrenadora del planter blau. És infermera a la unitat d'ictus de l'Hospital Joan XXIII i el 18 de març va publicar un vídeo animant els nens i nenes a seguir les ordres de confinament, sobretot a tenir paciència. Poc després va declarar-se un brot a la seva planta, la cinquena i, el dia 27, va confirmar-se que pateix coronavirus.

Molèsties puntuals arran d'un lleuger mal de cap i poc més, indicis d'un coronavirus que es mostra canviant en cadascun dels afectats; els símptomes de la parella de la Sara, per exemple, van ser molt més evidents. I el fet de compartir contagi ha estat, fins i tot, una mena de bona notícia per als dos, que almenys poden compartir espai dins la llar.

És la recta final del procés per a ella mentre continua la incansable tasca dels seus companys i companyes als centres sanitaris. La Sara és l'exemple idoni del bon comportament d'un malalt gairebé asimptomàtic, amb molèsties lleus, que segueix estrictament les directrius per frenar la propagació del COVID-19. Aviat la veurem de nou a pista i a les banquetes.