Presos que canten a la vida i que dibuixen herois sanitaris

El confinament també afecta el centre penitenciari de Mas d'Enric, blindat per frenar la propogació de la COVID-19. A través de la música i les manualitats, els interns també s'activen per aixecar els ànims i fer front comú a l'epidèmia de coronavirus.

Així comença 'De aquí se sale', la cançó que han compost conjuntament interns i personal funcionari de la presó de Mas d'Enric durant les darreres setmanes. En aquestes, el centre penitenciari s'ha confinat de manera extraordinària contra una expansió de la COVID-19 que no ha traspassat els murs de centre del Catllar, com sí que ho ha fet en altres presons catalanes, on es compten una vintena de casos positius i una trentena més estan en estudi.

Una cançó amb la que els interns volen transmetre a l'exterior un sentiment molt present dins dels murs de la presó, la convicció que de la condemna tothom se'n surt, de la mateixa manera que la societat s'ha de conscienciar que d'aquesta crisi, també ens en sortirem.

SANITARIS CAVALLERS

I no només mitjançant la música els interns de la presó del Catllar han volgut expressar el que senten aquests dies. Per fer arribar el seu homenatge als professionals sanitaris tant del centre com de fora d'aquest, i coincidint amb la diada de Sant Jordi, han omplert les parets dels espais comuns amb dibuixos on els sanitaris es converteixen en el cavaller que lluita contra el drac de la pandèmia.

Uns interns que durant el confinament han de regir-se per unes normes que imposa el confinament encara més severes de l'habitual, sobretot afectant un dels aspectes més importants per ells, els règims de visites i de contacte amb familiars i amics.

Així, s'han ajornat les comunicacions per locutori de vidre i tots els vis a vis, que són els que impliquen contacte directe entre les persones internes i les que les van a veure. Per compensar-ho el Departament de Justícia ha engegat un sistema de videoconferències perquè els interns contactin amb les seves famílies.