L'Ajuntament de Tarragona demanarà un crèdit de 15 milions per superar la crisi del coronavirus

Els grups de l'oposició han mostrat la seva col·laboració amb el govern municipal durant el ple per treballar colze a colze per fer front a la crisi sanitària pel coronavirus. Partits que fins ara s'havien mostrat més allunyats de la posició del govern com el PSC o Ciutadans han donat suport a aquesta vegada a l'executiu.

Tot i això els grups han lamentat que moltes de les accions les emprengui el govern en solitari. L'alcalde considera que la situació és prou d'emergència per actuar al més ràpid possible. Tot i això Ricomà ha agraït el posicionament de tots els grups que diu tenen ganes de sumar.

DEMANARÀ UN CRÈDIT DE 15 MILIONS

I és que l'actual situació també posa contra les cordes els comptes municipals de Tarragona. El ple ha impulsat un paquet de mesures econòmiques i tributàries per fer front a la pandèmia. Per assegurar la liquiditat el govern sol·licitarà un crèdit de 15 milions d'euros per afrontar els pagaments derivats d'aquesta crisi. I és que les arques municipals ja es comencen a veure tensades. Aquest mes d'abril els ingressos poden caure un 90%.

El consistori ha anunciat que de l’exercici de l’any anterior té un romanent de 6,2 milions d’euros. En una situació normal aquests diners haurien de destinar-se a eixugar el deute del consistori. Però un Reial Decret permetrà gastar-ne una part per fer front a la pandèmia.