L'Estat fixa l'hotel Ciutat de Tarragona i uns apartaments de Salou com a servei d'allotjament essencial

L’hotel SB Ciutat de Tarragona i els apartaments Los Peces de Salou són els dos allotjaments turístics declarats per l’Estat com a servei essencial. Seran equipaments que, com la resta de serveis turístics estaran tancats al públic, però en canvi oferiran allotjament a treballadors de serveis sanitaris, seguretat o transportistes, entre altres. De moment, al Camp de Tarragona només hi ha aquests dos espais, però el decret estatal obre la porta a ampliar-ne el nombre.

L’Hotel SB Ciutat de Tarragona mantindrà els serveis durant aquest període de crisi sanitària. És un dels equipaments turístics declarats pel govern estatal com a servei essencial per allotjar treballadors dels àmbits sanitaris i de seguretat, així com també d’altres treballadors de sectors considerats essencials com l’alimentació o el transport que s’hagin de desplaçar.

Els establiments decretats per l’Estat estaran tancats al públic en general, seguint l’ordre d’allotjaments turístics decretada el passat 14 de març, però sí que hauran de garantir el servei i l’allotjament a aquest personal. La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona s’ofereix a l’Estat per mediar i definir els establiments necessaris per assegurar aquest servei

ES PODRIA AMPLIAR EL LLISTAT

La mesura pretén assegurar l’allotjament de tots aquells treballadors essencials que s’han de desplaçar per realitzar la seva tasca. De moment, al Camp de Tarragona només s’han declarat serveis d’allotjament essencial el complex d’apartaments Los Peces de Salou i l’SB Ciutat de Tarragona, a la plaça Imperial Tarraco, però el mateix decret deixa la porta oberta a la possibilitat de fer créixer aquest llistat en cas de necessitat i obre una escletxa perquè la resta d’allotjaments turístics es destinin també únicament a aquest supòsit.

Un sector turístic que, arran del tancament decretat per l’Estat, ja busca fórmules per salvar una temporada que, sense Setmana Santa, neix coixa. Alguns establiments incentiven amb descomptes el canvi de dates de les reserves d’aquestes festes per evitar la cancel·lació de les mateixes i garantir l’ocupació en altres moments de l’any.