Tarragona rebutja l'article 155, també el PSC

Dijous d'infart en l'actualita política catalana. Marcat a Tarragona, també pel ple ordinari marcat també pel procés sobiranista i amb una notícia destacada, el suport no anunciat dels socialistes a la moció per rebutjar les mesures del Govern espanyol sobre l'autonomia de Catalunya. El PSC però no s'ha sumat a la ptetició d'alliberar Sánchez i Cuixart, els presidents de l'ANC i Òmnium.

PSC, ERC, PDeCAT, CUP, Iniciativa i Units per Avançar. Aquests grups de l’Ajuntament de Tarragona han consensuat una moció en contra de l’aplicació de l’article 155 i de les mesures excepcionals que se’n poden derivar. Els PSC ha avisat que sempre s’ha mostrat en contra d’aquest article però diu que és l’única manera de tornar a la legalitat.
Per la seva banda Esquerra ha felicitat al PSC per sumar-se al text però els hi ha demanat que trenquin a nivell municipal amb el PP. Consideren que si no ho fan els socialistes continuen sent còmplices de l’aplicació del 155.
PP, Ciutadants i la regidora no adscrita Beatriz Pérez han votat en contra de l’escrit. Per Ciutadans aquesta és la única manera per tornar la legalitat les institucions catalanes.
El Ple en canvi ha rebutjat una moció presentada per Esquerra, PDeCAT, la CUP i Iniciativa que exigia l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. El principal grup a l’oposició, Esquerra creu que Tarragona hauria d’estar com ho ha estat sempre a l’alçada per rebutjar accions com aquestes.
En contra i han votat el PP, Ciutadans i també el PSC que tot i voler l’alliberament dels dos Jordis, consideren que no són presos polítics.
En tot els socialistes han lamentat que no s’hagi pogut arribar a un acord amb els altres grups perquè hi votessin a favor.