Denuncien que el Joan XXIII no té suficients equips de protecció per als treballadors

La Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l'Administració de Catalunya denuncia que els professionals de l'Hospital Joan XXIII no disposen del material imprescindible per protegir-se davant el coronavirus. Diuen sentir-se maltractats i recorden que s'estan jugant la vida en un sector malmès per les retallades.

DENÚNCIA DAVANT INSPECCIÓ DE TREBALL

No hi ha EPI's suficients i s'utilitzen fins a tres vegades perquè tothom pugui tenir-ne, això sí, sense garanties sanitàries per als treballadors i els mateixos pacients de l'hospital. No hi ha bates i el sindicat afegeix que les mascaretes que han rebut per part de l'Institut Catalana de la Salut destinades a l'Hospital Joan XXIII s'han hagut de compartir amb 27 residències de gent gran, incrementant en 1.200 el nombre de professionals receptors i deixant el centre tarragoní, una vegada més, sense defenses davant la COVID-19. Per això, el sindicat ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball; consideren que no es cuida el sector sanitari i que això posa en perill la salut de tots, no només dels mateixos operaris.

CONSEQÜÈNCIES DE LES RETALLADES

Asseguren que el personal que forma part dels plans de contingència patirà ajustaments de jornada i perdrà dies de lleure i vacances, i que les retallades de l'última dècada són la principal causa de la greu situació actual. La CATAC-CTS/IAC aporta una dada: l'any 2020 la Generalitat va destinar el 30% dels comptes a sanitat mentre que enguany la xifra és del 23%, situant Catalunya a la cua del rànquing de Comunitats Autònomes.

Uns treballadors de Joan XXIII que exigeixen així a les autoritats condicions dignes per garantir la seva protecció i la dels usuaris de l'hospital.