S'inicia la campanya anual de vacuanació contra la grip

 

https://youtu.be/K493Dw1xoP0

La campanya de vacunació s’adreça especialment a grups de risc com persones majors de 60 anys o malats crònics. També es recomana la vacunació de cuidadors, personal de farmàcia i sanitari.

 

Els centres d’atenció primària del Camp de Tarragona han engegat aquesta setmana la campanya de vacunació contra la grip. Tots ells han rebut part del milió 200 mil dosis que ha repartit el departament de Salut a nivell català per a una campanya que s’allargarà uns dos mesos, fins a finals de desembre. La campanya de vacunació s’adreça especialment a grups de risc com persones majors de 60 anys o malats crònics.

També es recomana la vacunació de cuidadors, personal de farmàcia i sanitari. L’objectiu de la campanya es centra a arribar a donar cobertura com a mínim al 75% de les persones majors de 65, com recomana l’Organització Mundial de la Salut. Actualment el percentatge no supera el 54%. La campanya de vacunació contra la grip es repeteix de forma anual. L’objectiu, arribar preparats en els moments més àlgids de propagació del viurs.

A Tarragona, al CAP Jaume I; per exemple, es preveu tancar la campanya amb l’administració d’unes 4.000 dosis de vacunes. Una xifra similar a la del CAP Sarró de Valls, on com en altres poblacions, també es preveu traslladar el procés de vacunació als barris.