Com gestionar el confinament amb un nen autista

Des del govern central es va decidir incloure aquest grup en els supòsits pels quals es pot sortir al carrer. Una mesura ben rebuda per les famílies, sobretot en casos d’extrema necessitat. N'hem parlat amb l'entitat 'Todos en Azul'.

Una de les principals preocupacions i inquietuds de les famílies en aquests dies de confinament és què fer amb els més petits de la casa, tancats 24 hores als seus domicilis des de fa dues setmanes. Una preocupació que augmenta exponencialment en el cas dels nens i nenes amb autisme per mitigar la seva situació, a vegades extrema.

En el cas de la família d'en Nico, per exemple, són més partidaris per les seves característiques, i per precaució, no sortir de casa, el que fa que hagin hagut de recórrer a diferents eines que ajudin a fer la seva vida més fàcil a l'interior del domicili.

LA TASCA DE 'TODOS EN AZUL'

Tot en una recerca de solucions que des de l'entitat tarragonina 'Todos en Azul' posen en comú per a les famílies que es troben en les mateixes circumstàncies a través de les xarxes socials, sigui amb activitats o amb animació per als més petits que els ajudi a mantenir l'atenció.

De la mateixa manera, l'associació ofereix informació en xarxa a les famílies per tal de resoldre dubtes i posar en coneixement els recursos que tenen al seu abast. 'Todos en Azul' es va constituir ara fa gairebé un any al barri tarragoní de Torreforta i la conformen un centenar de famílies de tota la demarcació.