La Cambra de Propietaris alerta que els lloguers s'han de continuar pagant

Des de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona manifesten que tot i el decret de l'estat d'alarma, i el tancament de negocis i establiments de tota mena, en cap cas aquest decret contempla l'obligació dels propietaris de locals, de negocis o d'habitatges d'acceptar o assumir l'impagament dels lloguers durant la vigència de l'estat d'alarma.

S'OFEREIXEN COM A MEDIADORS

És per això que creuen que ens trobem davant d'una situació en què la negociació entre les dues parts es converteix en fonamental i des de la Cambra s'ofereixen com a mediadors per a poder arribar a acords sobre el manteniment dels lloguers, la rebaixa de les quanties o l'exoneració de pagament temporal d'aquests. Creuen que cada situació és diferent i que existeixen diversos escenaris per fer-hi front.

En qualsevol cas, des de la Cambra també adverteixen que en cap cas l'arrendatari pot ometre el pagament del lloguer de manera unilateral, ja que això obriria la porta a engegar un possible procés de desnonament un cop represa l'activitat judicial després de la crisi actual. També remarquen la importància que qualsevol acord al qual arribin propietari i llogater consti per escrit per a aclarir futures reclamacions de les dues parts.