El Nàstic oficialitza l'ERTO

L'ajornament de les competicions esportives fins a nou avís provoca les primeres conseqüències laborals al món de l'esport i a la principal entitat del territori, el Nàstic. L'ERTO també afecta la plantilla de futbolistes del primer equip. 

L'expedient de regulació temporal d'ocupació és la mesura d'urgència aplicada per la SAD del Nàstic i que engloba totes les parcel·les esportives, des dels jugadors professionals als tècnics de la base contractats a temps parcial. La diversitat contractual dels treballadors impossibilita disposar d'una xifra concreta d'afectats per l'ERTO, però la mesura inclou els prop d'una trentena de membres del primer equip, així com la desena d'integrants de l'aparell administratiu grana. La Segona B va aturar-se en la jornada 28 i a manca de 10 per jugar-se.

Des de llavors les plantilles no entrenen i l'aparell intern de gestió de recursos s'ha congelat: sense futbol, la viabilitat a mitjà termini de projectes d'elit com el del Nàstic es complica. El breu comunicat que anuncia l'ERTO no especifica la durada de l'actuació, ja que tot depèn de l'evolució de la crisi sanitària pel COVID-19. 

Es tracta d'una situació sense precedents que deixa contra les cordes el futbol humil, on els ingressos són molt inferiors que a Primera i Segona Divisió. De tota manera, l'amenaça dels ERTO s'acosta inexorablement també al futbol de primer nivell. Un carreró, de moment, sense sortida per als clubs i especialment per als treballadors. El Nàstic no ha especificat si compensarà la part de sou no coberta per l'Estat.

Pendents ara de la tornada o no del futbol perquè molts dels contractes acaben el 30 de juny i no es pot descartar que la competició s'allargui més enllà d'aquesta data.