Els sindicats reclamen a les químiques que donin material de protecció pel coronavirus

La UGT, CCOO i la Coordinadora d'Entitats de Tarragona consideren que les empreses que tenen recursos i material han de solidaritzar-se amb els treballadors que estan més exposats a la COVID-19.

Els sindicats majoritaris i la Coordinadora reclamen a les empreses químiques que aportin material sanitari de protecció per als treballadors de centres vulnerables com geriàtrics, residències o sociosanitaris. Consideren que la indústria compta amb prou capacitat per donar aquests equips de protecció personal tan necessaris en aquests moments de pandèmia pel coronavirus.

MOMENT PER LA SOLIDARITAT

Consideren que ara és el moment que la indústria química posi en pràctica les bones intencions plasmades en els seus documents de responsabilitat social corporativa i se solidaritzin realment amb la població que els acull. D'aquesta manera els insten a donar tot aquell material i recursos de què disposin com màscares, guants, respiradors, i equips d'alta protecció, entre d'altres. Asseguren que alguns treballadors ja ho han demanat per compte propi però creuen que cal fer una crida general.

Els sindicats i la coordinadora consideren que cal que les empreses mirin més enllà del seu negoci i pensin en la societat. Qualsevol aportació, per petita que sigui, serà ben rebuda, ja que hi ha molts treballadors exposats al contagi.

La crida d'aquests agents socials es dirigeix també a altres grans empreses del territori que poden comptar també amb material i, sobretot, recursos econòmics per oferir ajuda com ara el Port de Tarragona o les empreses AGBAR i SOREA.