El coronavirus arriba al Sociosanitari Francolí

Segons diverses fonts consultades per TAC12 entre l’Hospital Joan XXIII i el Sociosanitari Francolí hi hauria set persones que han donat positiu per coronavirus. Salut a l’hora d’elaborar aquesta informació, de moment només ha confirmat un cas al sociosanitari i tres a Joan XXIII.

De moment però el sociosanitari, no està en quarantena, és a dir, no s’ha clausurat amb tots els usuaris dins. Si s’han restringit visites. Només s’autoritza entrar al centre una persona per pacient prèviament autoritzada.

EL SISTEMA SANITARI, A PUNT DEL COL·LAPSE

Aquesta seria la situació al principal centre sanitari de la demarcació de Tarragona. Un escenari que podria empitjorar de cara el cap de setmana. La consellera de Salut ja avisat que el sistema sanitari entrarà en estrès i a partir de la setmana que ve en col·lapse. Per això el govern ha fet una crida per mobilitzar tots els metges de Catalunya que es van titular l’any passat, a metges i infermeres que recentment s’han jubilat i tenen menys de 70 anys i per últim, a tots els estudiants de medicina i infermeria que estiguin a l’últim any de carrera.

EL MATERIAL DE PROTECCIÓ ESCASSEJA

Un dels problemes amb què es troben els sanitaris és l’escassetat de material de protecció. El comitè d’empresa del Pius Hospital de Valls xifra en 2.000 unitats el volum de mascaretes quirúrgiques que encara tenen. A aquestes se’ls han de sumar mig miler d’una altra tipologia de que garanteixen la protecció del pacient i també la del professional sanitari. D’aquestes en consumeixen una mitjana de 100 diàries. Per això, adverteixen que les dotacions són molt justes i que en una setmana es poden esgotar.    

A l’espera del material, l’Institut Jaume Huguet de Valls ha cedit al Pius 220 mascaretes i 185 ulleres procedents del material formatiu del centre.