Simulacre de les sirenes del Tarragonès

 

https://youtu.be/MTm3CRAhjX0

Durant tot el matí s'han provat un total de 38 sirenes a la ciutat de Tarragona  per comprovar l'efectivitat del so i cobertura de la xarxa d'alarmes. Més de 23.000 persones a tot Catalunya, entre alumnes i personal docent, han fet el simulacre de confinament.

És el so característic de les sirenes de risc químic que alerten la població de Tarragona d'un accident amb riscos per la població. Aquest matí han tornat
a sonar en l'habitual simulacre semestral als diferents polígons i poblacions amb risc químic de Catalunya. A Tarragona han sonat a les 11 i 20 minuts del matí al polígon Nord i a les 11 i 40 minuts al polígon sud.
En concret s'han activat 38 sirenes a la ciutat de Tarragona i una desena de municipis com Constantí, Vila-seca o Salou, entre d'altres. Perquè la població estigui informada s'han repartit prèviament 63mil fullets informatius i 6mil cartells, també s'han fet simulacres de confimament als centres escolars, seguint les instruccions que es donen a tota la població civil en cas d'emergència química al territori.