Tarragona suspèn el servei de busos municipals

Pla de xoc a Tarragona per fer front al coronavirus. Des d'aquesta nit totes les línies municipals queden aturades i l'EMT tan sols atendrà necessitats essencials. Es recomana de nou el confinament de cada barri per minimitzar els desplaçaments interns.

SERVEI PER A CASOS EXCEPCIONALS AL TELÈFON 657784724 o 977551120

En tan sols dos dies, el volum d'usuaris de l'Empresa Municipal de Transports ha caigut un 92%. De dilluns a dilluns la xifra és espectacular: dels més de 30.000 clients del dia 9 de març als menys de 4.000 d'ahir. La utilització de les línies ha estat, d'aquesta manera, pràcticament residual des que va decretar-se l'estat d'alarma i el confinament a les llars contra l'auge del coronavirus. Ara, però, el consistori creu que no té sentit mantenir el servei i que tan sols cal preservar el seu ús a veïns que el necessitin de manera primordial i que el reclamin prèviament a través del telèfon habilitat per a l'ocasió. És el 657784724 o el 977551120.

MERCADETS TAMPOC I L'OMAC TANCA

Insisteixen des de l'equip de govern de Tarragona que cal confinar-se. Per aquest motiu, anul·laran també els mercats no sedentaris de Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau. Es mantenen tan sols els del Fòrum, i la Móra perquè garanteixen l'accés dels veïns a productes frescos.

A banda d'això, ja s'han produït les primeres sancions a establiments i vianants que no respectaven el confinament. En total s'han tancat dos locals que van obrir tot i l'estat d'alarma i s'han multat 16 persones que circulaven pels carrers sense causa justificada. Mentrestant, es tanca també també l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana de la Rambla Nova.