Tarragona amplia les mesures pel coronavirus

Aquest dijous ha decidit tancar els recintes esportius municipals i controlar l'aforament del Mercat Central on els paradistes també hauran de prendre noves mesures. El transport amb busos municipals també es veurà afectat.

Aquesta és la imatge s significativa del primer dia d'aplicació de les mesures aprovades per l'ajuntament de Tarragona per a prevenir l'expansió del coronavirus, la de la plaça Corsini buida un dijous, quan s'hi hauria d'estar desenvolupant el mercadet ambulant.

Unes mesures que aquest dijous no afecten encara el Mercat Central, obert com servei públic essencial, però que si que ho faran a partir de demà, quan es posarà en marxa un nou protocol activat des de l'empresa de mercats municipal ESPIMSA. Entre aquestes destaquen per als paradistes la necessitat de mantenir els productes alimentaris en vitrines o mostradors per evitar el contacte directe amb les persones de l’exterior. També incrementar la freqüència de la neteja en les safates o estris habituals. En aquest sentit també es remarca l’obligatorietat de l’ús de guants o l’increment de la freqüència de desinfecció dels elements de les zones comuns del mobiliari de l’edifici. 

També durant els propers dies, es controlarà l’aforament i hi haurà restriccions puntuals d’entrades i sortides amb l’objectiu d’evitar l’afluència massiva de persones. Tota una sèrie de mesures destinades a garantir l'obertura de l'equipament.

Unes mesures en general aplaudides per uns clients del mercat que assumeixen els inconvenients davant de la situació creada.

en un altre àmbit també aquest dijous és el primer en que es troben tancades les llars de jubilats municipals durant els propers quinze dies i han quedat anul·lades totes les activitats dels Centres Cívics. També a partir de la una del migdia s'ha ordenat el tancament de totes les instal·lacions esportives municipals durant el mateix període.

Un altre aspecte en el que està treballant el consistori són mesures destinades al transport públic, i en concret als autobusos municipals. En aquest sentit, ja s'està preparant un protocol que buscarà augmentar la neteja i desinfecció dels mateixos, així com la protecció dels conductors i els viatgers.

Unes mesures que el govern tarragoní ha ampliat la tarda d'aquest dijous arran a de la constitució de la comissió d'urgència del Document Únic de Protecció Civil Municipals, on són presents tant el govern com la Guàrdia Urbana i Protecció Civil. En aquesta s'ha començat a treballar amb serveis socials per a atendre les persones sense llar i les persones grans que viuen soles. També s'ha reclamat als establiments de restauració, d'oci i als estaments de totes les religions que es compleixi la norma de no superar un terç dels aforaments dels diferents locals. En aquest sentit s'han establert les restriccions al tanatori municipal, on no podran estar al mateix temps més de set persones a les sales de vetlla ni podran assistir més de 50 als funerals que s'hi duguin a terme.