Tarragona crearà una nova taxa als paradistes del mercat ambulant de Bonavista que reciclin menys

Els paradistes del mercadet de Bonavista que no reciclin bé assumiran una nova taxa mensual que pot arribar als 55 euros. La voluntat de l’Ajuntament de Tarragona és començar-la a aplicar un cop finalitzi una nova campanya per promoure la recollida selectiva i reduir la generació de residus.

Cada any el consistori paga uns 100.000 euros anuals per netejar un dels mercats ambulants més importants d’Europa. Si les coses es fessin bé, el consistori ha calculat que es pot estalviar un 30% d’aquest import. A banda es vol dignificar aquest mercat i contribuir amb el medi ambient.

Si ho permet la situació sanitària pel coronavirus, la campanya es posarà en marxa l’últim diumenge d’aquest mes. Una dotzena d’informadors treballaran per ajudar i vigilar que els paradistes reciclin correctament. L’Ajuntament de Tarragona instal·larà en aquesta zona cinc illes noves de contenidors i cada parada en tindrà un de personal de matèria orgànica.

La campanya també inclou repartir bosses compostables per reduir l’ús del plàstic i intentar reduir el malbaratament alimentari.