Tarragona disposarà del primer karateka mundialista de la seva història

No havia passat mai. El territori tindrà representació internacional aquest mateix cap de setmana al Mundial de karate que se celebrarà a Tenerife. Amb 15 anys i provinent del barri tarragoní de La Granja, serà dissabte quan Erik Vizcarro debuti a la categoria cadet. Una il·lusió per a ell i per a tot el seu club, pocs anys abans de l'entrada del karate com a disciplina olímpica dels Jocs del 2020.

El Sinhus és un temple de les arts marcials al territori. 125 alumnes de totes les edats, condicions físiques i socials s'exerciten diàriament, no tan sols per dominar la tècnica esportiva sinó per assimilar una disciplina útil més enllà del tatami.

Entre ells i amb discreció, l'Erik Vizcarro sobresurt a punt d'estrenar-se com a karateka mundialista. Ha pujat al podi de Campionats d'Espanya i de Catalunya, però no ha competit en l'àmbit mundialista. Ho provarà a la modalitat cadet per aspirants de més de 70 quilos. Una dècada de joc de nens fins enganxar-se al karate.

Mestre i alumne abans d'afrontar, esperem, 5 combats, perquè això significaria que l'Erik ha arribat a la final d'una trobada amb 23 països representats més. L'aspecte competitiu és important, però el valor de l'experiència és incalculable.

Comportament exquisit dels alumnes del Karate Sinhus Sport, que ens saluden i agraeixen la visita. La disciplina pot facilitar l'èxit perquè aquest club acumula 18 podis a tornejos de primer nivell.El dissabte, a dos quarts de dues, l'Erik Vizcarro debutarà al Mundial de Tenerife. Les finals es disputaran diumenge a la tarda.