La Marató de Tarragona diu adéu

El territori es queda sense maratons amb l'adéu de l'organitzada a Tarragona i que va complir la primera dècada de vida enguany. Segons l'organització falten atletes i especialment l'escalf de la ciutat.

Víctor Morente i Esther Valenzuela van ser els guanyadors de la primera marató, coneguda aleshores com a 'Costa Daurada' i amb seu a Salou les dues primeres edicions. Des del 13 va servir de pantalla de promoció, ja a Tarragona ciutat, dels Jocs Mediterranis. L'Anella va convertir-se, darrerament, en el lloc d'inici i final. Il·lustres mundials com Chema Martínez i Martín Fiz van trepitjar el territori gràcies a una marató que, això sí, va perdre força progressivament. Així, va passar-se dels 550 als 220 inscrits. Des de l'organització creuen que ha existit manca de suport a la ciutat.

El passat mes de gener va dur-se a terme l'última de les maratons, amb curses paral·leles de 5,10 i 30 quilòmetres. Enguany, fins i tot, va afegir-se una competició per relleus. L'equip tècnic afirma que Tarragona ha rebut 31 euros per cada euro invertit a la marató, però que el trasllat a l'Anella de Camp Clar va ser negatiu.

16 de les 25 maratons existents a Espanya perden volum participatiu. La proximitat de les propostes de Barcelona i València també han jugat en contra de Tarragona, que va tirar endavant la iniciativa amb un reduït pressupost de 85.000 euros.. A la primavera de l'any vinent, naixerà una nova proposta atlètica de la qual encara no han facilitat informació.