El ple monogràfic de la química, el 13 de maig

Sota el títol 'Per la prevenció, la seguretat, la salut i el futur de la indústria química a Tarragona', el plenari debatrà a fons les conseqüències de l'accident d'IQOXE. Serà un debat on, com a novetat, participaran experts relacionats amb la matèria.

El plenari extraordinari convocat per al 13 de maig vol intentar conèixer tant les conseqüències que es deriven de l'accident d'IQOXE del passat 14 de gener com la relació futura que s'ha d'establir entre la ciutat i la indústria química.

Serà un plenari de quatre hores de durada en el que l'objectiu és que fins a 14 experts de diferents àmbits, indústria química, sindicats, administracions i veïns, puguin explicar el seu posicionament en la matèria a resposta d'un seguit de preguntes que els diferents grups municipals consensuaran abans d'aquesta data.

Des del govern municipal destaquen el format del plenari, inèdit en la democràcia tarragonina i creuen que ha de servir per a mostrar una visió global de com afrontar la relació entre ciutat i indústria química a partir d'ara.

Des dels grups de l'oposició aplaudeixen la celebració d'aquest plenari però discrepen del format que ha proposat el govern. Des del PSC reiteren la seva proposta de crear un seguit de comissions prèvies per a abordar exactament els objectius d'un plenari que creuen que amb el format proposat resultarà insuficient.

Des d'altres grups com la CUP han qualificat d'excepcional la celebració del plenari tant pel format, amb la participació de persones alienes al mateix com per l'horari de tarda, que creuen facilitarà la presència del públic.