Els alumnes comencen a la URV amb un baix nivell d'anglès

La meitat d'ells o tenen el domini suficient que es demanava fins fa un any per acabar els estudis. Així ho constaten les noves proves de nivell fetes per una universitat que demana més implicació a la secundària.

Gairebé un any després de retirar l'exigència d'obtenir el certificat B1 d'anglès per a obtenir el títol de grau universitari, la URV ha constatat que el 50 per cent dels alumnes que accedeixen als seus estudis ho fan per sota d'aquest nivell. Una xifra que s'enfila fins al 75 per cent d'alumnes que estan per osta del B-2, nivell exigit anteriorment per a l'obtenció del títol.

Són les dades que la Universitat Rovira i Virgili ha extret de la prova de nivell d'anglès feta a més del 75 per cent dels seus nous estudiants aquest curs, quan s'ha posat en marxa el programa d'aprenentatge d'una tercera llengua i que es complementa amb un seguit de cursos i eines per a millorar el nivell sobretot d'anglès i que la URV ofereix de manera gratuïta als seus estudiants. Tota una tasca que des de la URV remarquen cal que comenci abans d'arribar a la universitat.

Pel que fa als diferents estudis, els alumnes d'humanitats i de les diferents enginyeries són els que comencen la seva carrera amb un millor domini de llengua estrangera, mentre que els de Dret es torben a l'altre extrem.

Unes dades que s'han fet públiques en un Consell de Govern de la universitat que també ha aprovat la creació del grau d'Enginyeria Matemàtica i Física de cara al curs 2021-22. La nova titulació formarà graduats en l'àmbit de la física i de les matemàtiques amb una orientació molt aplicada un perfil força demanat al mercat laboral. El grau vol donar continuïtat als estudiants de Batxillerat que actualment participen al programa Talent Jove en Física i Matemàtiques de la URV i que acull joves amb gran talent provinents de tot el país.