Tarragona viurà una temporada de creuers atípica per les obres del Moll de Balears

La temporada de creuers a Tarragona d'aquest 2020 notarà una desacceleració en el creixement dels darrers anys. Serà un any atípic per a l'operativa del Port de Tarragona perquè l'arribada de creuers coincidirà amb les obres d'ampliació del Moll de Balears.

La nova temporada de creuers al Port de Tarragona començarà el 7 d'abril amb la primera escala d'aquest 2020. La previsió inicial dels passatgers que rebrà la ciutat enguany se situa entorn els 100.000, lleugerament per sota del nou rècord del 2019, quan es va assolir la xifra de 128.000 persones. Per bé que el balanç de passatgers al final de la temporada pugui superar les expectatives actuals, el 2020 pot suposar l'estabilització de la tendència a l'alça dels darrers anys a causa de l'inici de les obres del Moll de Balears. S'hi estarà treballant durant 18 mesos i multiplicarà la capacitat per rebre creuers de forma simultània. Mentrestant, però l'operativa de creuers al port haurà de conviure amb les obres.

L'actual línia d'atracament permet la recepció de dos creuers de forma simultània, mentre que amb el nou moll es podrà arribar a quatre embarcacions. El caixoner per fer els fonaments d'aquesta ampliació ja va arribar la setmana passada i és una mostra de la complexitat de l'actuació.

En tot cas, des del Port de Tarragona remarquen que se superarà l'actual sostre tècnic, però que el creixement de l'activitat de creuers s'haurà d'acordar amb el territori per evitar una massificació semblant a la d'altres ciutats mediterrànies. En tot cas, la destinació segueix generant interès en noves companyies que volen incloure Tarragona en la seves rutes.