Els diputats tarragonins s'alien per reclamar que les mercaderies passin per l'interior

Tots els partits amb representació al Parlament de Catalunya han signat una proposta de resolució conjunta per acabar amb la provisionalitat del tercer fil i en defensa del transport de passatgers. Una iniciativa conjunta que s'ha escenificat davant l'estació de trens de Tarragona.

Ciutadans, Esquerra, Junts per Catalunya, PSC, En Comú Podem, CUP i PP han acordat un escrit que insta al Govern de la Generalitat a reduir al màxim la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la costa i que es comprometi a establir un calendari de compliment. Consideren, a més, que la construcció d'una plataforma de mercaderies per alliberar el pas per la costa és urgent, i que cal portar aquest punt a la taula de negociació dels alcaldes i la Generalitat amb el Ministeri. També a punten cap a l'Estat, de qui esperen que s'apaivaguin els efectes negatius del pas de trens de mercaderies a prop de zones residencials.

El quòrum entre forces polítiques és l'aspecte més destacat per totes les formacions presents avui davant l'accés de l'estació de trens de la ciutat de Tarragona, un dels punts més afectats, argumenten, per l'empitjorament de la connexió ferroviària amb Barcelona.

L'únic partit absent a l'acte ha estat el PP que, en qualsevol cas, també ha signat la proposta de resolució. Afegeixen els signants que existeix un ampli consens al territori a la recerca de solucions reals per què el corredor de mercaderies passi per l'interior i per alliberar una línia de la costa que sigui, per fi, exclusiva de passatgers.

L'únic partit absent a l'acte ha estat el PP que, en qualsevol cas, també ha signat la proposta de resolució. Afegeixen els signants que existeix un ampli consens al territori a la recerca de solucions reals per què el corredor de mercaderies passi per l'interior i allibera una línia de la costa que sigui, per fi, exclusiva de passatgers.