Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

El govern tarragoní vol aturar la urbanització del Mas d'en Sorder

El govern de Ricomà vol aturar el projecte d'urbanització de Mas d'en Sorder, a tocar del camp de golf del Catllar on s'hi preveia la construcció d'un hotel i més de 200 habitatges nous. Consideren que contribuiria a fer la ciutat encara més dispersa i creuen que ara s'obre una oportunitat política per replantejar-lo. Per això, el ple municipal d'aquest divendres no votarà l'aprovació definitiva del Pla Parcial 43 del Mas d'en Sorder.

El govern d'Esquerra i En Comú Podem creu que encara és a temps d'aturar-lo o, com a mínim, replantejar-lo. I, a més a més, hi veuen opcions polítiques per fer-ho. A diferència del pla parcial on s'hi havia d'ubicar IKEA, asseguren que en aquest cas les indemnitzacions als promotors són molt més baixes i que el projecte es troba en un estat més primerenc.

Afirmen que el model de creixement de la ciutat es pot replantejar. I és que el planejament urbanístic al Mas d'en Sorder no agrada al govern perquè, diuen, potencia encara més la dispersió de la ciutat, lluny de cohesionar-la i ser el que, anomenen, un urbanisme sostenible.

Ara bé, també hi veuen aspectes positius, en matèria de gestió forestal i d'arranjament de camins, però també en la construcció d'un hotel que podria contribuir a la preservació del mateix Mas d'en Sorder

El govern explorarà ara les possibilitats polítiques de modificar el POUM en aquest àmbit amb Junts per Tarragona i la CUP, dues formacions que ja havien mostrat la seva disconformitat amb el pla, però segons Xavier Puig el diàleg també s'obrirà a la resta de grups municipals. Si hi ha quòrum, podrien suspendre les llicències, la qual cosa donaria un marge d'un any per al replantejament urbanístic.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ