El somni de l'Alba, anar d'Erasmus tot i la seva minusvalia al 88% del cos

Ella és l’Alba, té 20 anys i necessita ajuda les 24 hores del dia. Es mou amb una cadira de rodes elèctrica. Quan tenia 8 mesos li van diagnosticar una atrofia muscular espinal, una malaltia minoritària que li provoca la pèrdua progressiva de la seva força muscular. Actualment té una discapacitat física d’un 88%.

Més enllà d’això l’Alba està cursant el tercer curs del grau de filologia anglesa de la URV. Com molts estudiants universitaris vol marxar d’Erasmus, en aquest cas al Regne Unit, per millorar el seu anglès. La seva situació però fa qui tingui unes necessitats especials i això fa encarir molt el viatge.

L’entorn de l’Alba la descriu com una noia lluitadora. Que li agrada aconseguir tot allò que es proposa sense posar-se límits.  

Els seus professors expliquen que és una alumna exemplar. Que tot i les seves limitacions físiques a classe és una estudiant més i que tot el que aconsegueix és per mèrit propi.

Reconeixen que l’experiència de cursar una part dels estudis a l’estranger li serà molt positiu, com qualsevol altre alumne. L’Alba és la primera estudiant amb discapacitat de la URV que es planteja aquest pas.

Per cobrir totes aquestes necessitat l’Alba ha engegat la campanya ‘Erasmus sobre rodes’ per recaptar  fons. La xifra és ambiciosa, necessita 30.000 euros. Però com hem dit l’Alba no li agrada posar-se límits.

Qualsevol aportació és benvinguda. Si aconsegueix l’objectiu es farà realitat un dels somnis de l’Alba i el curs que ve podrà anar quatre mesos al Regne Unit a estudiar part de la seva carrera. La pàgina web és https://www.gofundme.com/f/Erasmus-sobre-Rodes