Els sindicats denuncien que IQOXE planteja un ERO temporal a tota la plantilla

Aquesta setmana els directius d’IQOXE s’han reunit amb el comitè d’empresa per comunicar-los que la química està preparant un ERTO, un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació que afectaria la totalitat de l’actual plantilla. Serien un centenar de treballadors que es quedarien sense feina durant un temps.

L’empresa plantejaria aquest acomiadament temporal perquè no té producció. Unes raons que no entenen i rebutgen els sindicats, que asseguren que tots els treballadors estan ocupats amb diverses tasques per emprendre de nou la producció a IQOXE.

La direcció d’IQOXE també va informar, segons explica el comitè d’empresa, que aquests acomiadaments es volen fer per força major. En aquest cas, l’administració tindria l’última paraula, si Treball no ho accepta, s’obrirà un període de negociació amb els treballadors per pactar els acomiadaments i les condicions. Els sindicats, sigui quina sigui la via, rebutgen aquesta acció. De moment IQOXE no ha presentat l’ERTE, només ho ha notificat al comitè d’empresa.