L'amfiteatre de Tarragona no reobrirà abans de l'estiu

Ni els espectadors de Tarraco Viva ni els turistes que visitin Tarragona aquest estiu podran entrar a l'amfiteatre, que continuarà tancat més enllà de l'època estival. Així s'ha anunciat a la Comissió Assessora de Patrimoni de la ciutat, on el govern ho ha justificat per la lentitud de la pròpia administració per tirar endavant els tràmits per iniciar les obres de reforma.

Els visitants que arribin a Tarragona durant l'època estival tampoc podran accedir a l'arena ni a les graderies de l'amfiteatre romà. Així serà després que el consistori tarragoní no hagi pogut encara licitar les obres de remodelació que necessita l'equipament per a poder tornar a obrir al públic d'una manera cent per cent segura. Uns treballs que s'han de centrar en el reforç de les grans roques situades a la cantonada entre les escales del Miracle i el Parc de les Granotes i a l'obertura de manera segura del pas inferior situat sota la graderia contemporània del monument.

Així s'ha explicat aquest dimecres des de la regidoria de patrimoni tarragonina a la Comissió Assessora de la matèria, convocada per primer cop en els darrers dos anys. En aquesta, formada pels diferents grups polítics però també per entitats relacionades amb el patrimoni de la ciutat, des del govern s'ha justificat l'endarreriment en la lentitud de la maquinària burocràtica del consistori.

D'aquesta manera, queda descartat que l'amfiteatre pugui acollir enguany els espectacles que s'hi programaven durant el festival Tarraco Viva, que es traslladaran a un altre espai proper a la Part Alta que no s'ha volgut desvetllar.

Un altre projecte polèmic en els darrers mesos ha estat la intervenció a les graderies del Circ de la Plaça dels Sedassos. Un projecte que des del govern s'ha anunciat que s'acabarà, però que si un cop en funcionament no compleix el seu objectiu podria ser retirat, retornant a les graderies el seu aspecte original.

Una Comissió en què s'ha anunciat el conveni marc arribat amb la Generalitat per a una intervenció global en el patrimoni de Tarraco, començant per les obres de reforç imminent de la muralla en el seu tram de la Via de l'Imperi. També s'ha anunciat que es demanarà una subvenció al govern central per realitzar una intervenció en accessibilitat i museïtzació al Fòrum de la Colònia després de que la darrera es dugués a terme ara fa 50 anys i amb la intenció que aquest es pugui integrar en el futur projecte de l'illa Corsini.