Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

El Port de Tarragona tanca el 2019 amb ingressos de rècord

 

Nou any de rècords al Port de Tarragona, especialment econòmics, amb els màxims ingressos de la dècada segons el tancament del 2019, arribant a prop de 58 milions d'euros. I amb una xifra excel·lent de tràfic de mercaderies de 33 milions de tones superior al 2018 i proper al rècord absolut del 2017, quan es va arribar als 34 milions de tones.

Els motius, l'aturada d'activitat que va provocar la riuada del Francolí i també el descens continuat del tràfic de carbó cap a l'extinció, que s'intenta contrarestar amb els resultats rècord de la majoria de mercaderies: petroli, especialment, benzina, cereals, els vehicles, i els caps de bestiar en què Tarragona és líder. Perden pes per la fluctuació dels mercats el tràfic de fruita, pasta de paper i els productes de la siderúrgica per la fabricació de vehicles. El 2019 ha estat el primer any sencer de mandat de Josep M. Cruset com a president, qui avui ha fet aquest balanç i ha anunciat els nous reptes portuaris.

El descens del tràfic de carbó, continuat en l'última dècada, i gairebé definitiu segons les previsions d'aquest 2020, és un dels motius que no han permès al Port de Tarragona superar el rècord històric de 34 milions de tones de mercaderies, però si apropar-s'hi. Per contra però, la majoria de tràfics creixen i ajuden a mantenir xifres i fins i tot millorar-les en relació amb l'any anterior.

Segons el president del Port de Tarragona, sense la crisi del carbó, i els efectes de la riuada del Francolí, s'hauria arribat als 36 milions de tones.

El tràfic més important del Port és el de cru de petroli, amb rècord històric durant el 2019 de prop de 10 milions de tones i atenció al tràfic agroalimentari amb les millors xifres de transport de cereals, la segona mercaderia del Port. I amb un nou rècord destacat: el tràfic de 211.310 vehicles com a mercaderia, 14.743 més que l'any anterior; i 12.404 animals vius, situant Tarragona com a líder portuari en exportació de vedells. El Port treballa per ampliar els serveis duaners i sanitaris per permetre el creixement d'aquest tràfic marítim. També per la sostenibilitat i l'augment del tràfic de mercaderies per ferrocarril, amb l'estudi ja iniciat dels nous accessos ferroviaris al Port, pensant en un futur pas de les mercaderies per l'interior.
Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ