La Congregació de la Sang aprova un nou estatut que permet l'entrada de dones

La renovació de la normativa, consensuada amb l’arquebisbat, que l’ha d’aprovar, contempla també canvis en el sistema d’elecció de la junta directiva.  

La Congregació de la Sang obrirà les portes a la presencia de la dona entre els seus membres de ple dret. Els seus integrants han aprovat per una àmplia majoria en una junta extraordinària la revisió i renovació dels estatuts de l’entitat per fer possible aquest canvi. A diferència de l’any 2015, quan la congregació ja va plantejar aquesta possibilitat, aquest cop la redacció del nou estatut compta amb la complicitat de l’arquebisbat, que l’hauria d’aprovar en breu, tancat d’aquest forma la polèmica encetada ara fa cinc anys.

El nou estatut aprovat per la congregació recuperarà la presència de la dona que l’entitat ja contemplava en els seus inicis i deixarà enrere la normativa actual, que datava de l’any 1913. Des de la congregació s’assegura que el nou estatut actualitza la normativa interna i s’adapta a les necessitats actuals.

A banda de permetre l’entrada de la dona com un congregant més dins la congregació, el nou estatut contempla també canvis en el sistema d’elecció de la junta directiva. Preveu eleccions cada quatre anys i un mandat màxim dels sotsprefectes de vuit anys. Una vegada l’arquebisbat aprovi el nou estatut, i passada la Setmana Santa, es preveu engegar el procés electoral per escollir nova junta durant l’estiu.