L'Arxiu Arxidiocesà commemora 100 anys d'història

Ara fa un segle, el 9 de febrer de 1920, el cardenal Vidal i Barraquer va crear l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. Coincidint amb l’efemèride, aquesta entitat ha iniciat un any de commemoració per celebrar el centenari amb actes cada mes.

L’acte institucional d’inauguració de la programació d’activitats que s’allargaran durant tot l’any per celebrar el centenari de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona va a aplegar autoritats i representants eclesiàstics i arxivers al Seminari de Tarragona. Ho va fer en un acte presidit per l’arquebisbe i la consellera de Cultura de la Generalitat Mariàngela Vilallonga. En el marc del mateix es va posar en valor la tasca realitzada per l’arxiu, especialment durant els últims anys, amb un treball de digitalització de bona part del seu fons que s’ha traduït en més de 2 milions d’imatges consultables pel públic a la web. Una feina que respon als principals valors que fonamenten l’existència de l’arxiu creat l’any 1920 pel cardenal Vidal i Barraquer.

L’arxiu arxidiocesà atresorà especialment documents eclesiàstics i parroquials, però també civils. El seu fons arriba fins i tot al segle XII. La commemoració dels cent anys d’història del mateix preveu actes durant tots els mesos de l’any. Inclouen trobades d’arxivers, concerts i jornades específiques. La programació es pot consultar a la web de l’arxiu.