Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Creix un 16% el nombre d'ajuts al lloguer al Tarragonès

 

Creixen un 16% els ajuts per al pagament del lloguer al Tarragonès. Durant el 2019 se n'han tramitat prop de 1.500, la majoria, prop de mig miler, a Salou, seguit de Torredembarra, amb uns 400 i un centenar a Constantí, entre altres poblacions com Altafulla (50). Des de l'Oficina d'Habitatge avisen que cada cop hi ha més demandants davant d'un sector, el de l'habitatge, que aconsegueix remuntar en oferta social.

Salou és un dels municipis del Tarragonès on hi ha més sol·licituds d'ajuda al pagament del lloguer de l'habitatge de primera residència. És el més gran dels municipis atesos per l'Oficina d'Habitatge del Tarragonès, que no inclou Tarragona, la Canonja i Vila-seca, que tenen serveis propis. En el global de la comarca però, l'organisme públic destina 1'8 milions d'euros a ajudar les famílies més vulnerables a pagar l'arrendament mensual. Cada cop hi ha més sol·licitants.

L'Oficina d'Habitatge del Tarragonès ha rebut en l'últim any prop de 13.000 consultes relacionades amb aquest tipus de polítiques públiques. La majoria vinculades a les ajudes per pagar el lloguer, algunes de les quals es fan en situació d'urgència.

Cada any es concedeixen una quarantena de prestacions urgents per garantir el dret a l'habitatge als ciutadans. La Borsa comarcal d'habitatge del Tarragonès gestiona a més un parc de 75 pisos de lloguer social i tramita cada any una quinzena de contractes nous de lloguer socials.

La demanda d'habitatge públic i social creix, però el parc disponible no. Molts propietaris d'immobles buits segueixen sent reticents a les polítiques de promoció pública.
Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ