Mig centenar de persones es reuneixen per recuperar la Platja Llarga de Tarragona

Voluntaris i entitats ecologistes es van trobar a la Platja Llarga de Tarragona per desenvolupar accions que la recuperin després de les destrosses ocasionades per l’última llevantada. Sota un sol de primavera, es van dividir en grups per cobrir diferents zones de la platja.

Principalment, van netejar i separar la brutícia de les plantes marines que el mar va dipositar sobre la sorra i recol·locar aquestes algues en zones de la platja desprotegides. Així, es contribueix a la millora d’espais dèbils. A més, es pretén disposar de dunes com a barrera natural de protecció.

La jornada també va servir per recordar que s’ha de tenir cura amb el medi ambient i alertar del perill dels plàstics que amenacen l’equilibri ecològic. Les entitats i les institucions van aprofitar el dia per conscienciar a la població sobre la importància de les platges, no només com a un espai de lleure.

Aquesta és la segona acció que es desenvolupa entre l’Ajuntament de Tarragona i les entitats ecologistes. La setmana passada es van completar les primeres tasques de reconeixement i neteja de la zona.