L'ona expansiva causa desperfectes al sostre de l'Institut Pere Martell

L'Institut Pere Martell ha estat el centre més afectat del complex educatiu de Tarragona per l'accident químic a causa de la proximitat de l'edifici amb el polígon sud. Aquest dimecres a la tarda, el conseller d'Ensenyament ha visitat les instal·lacions per conèixer l'afectació i refermar el compromís d'actuar-hi urgentment.

Aquí l'ona expansiva va malmetre alguns vidres de la façana, però el dany més notable va ser en les plaques de plorioretà de la coberta de l'espai dels tallers. Com a conseqüència de l'explosió, se'n van desprendre prop d'un 60% i bona part del sostre ha quedat al descobert. La principal preocupació es recuperar ara el sostre de l'edifici de forma urgent perquè es tem per les pluges d'aquest cap de setmana, ja que és un edifici amb maquinària i tallers de pràctiques dels ensenyaments d'FP

L'accident químic també ha deixat rastre en la façana d'aquest edifici amb algun vidre trencat. D'altra banda, una gran xapa de metall pesant provinent de l'empresa IQOXE i hauria volat fins a tocar de l'Institut Pere Martell per la força de l'impacte, un cas semblant al que hauria passat al barri de Torreforta i que va causar l'esfondrament mortal. En aquesta visita, el conseller d'Ensenyament ha insistit en la necessitat de seguir millorant la seguretat i també els instruments de comunicació del mateix complex educatiu.