IQOXE desconeix les causes de l'explosió però creu que va reaccionar com tocava

 

L'empresa IQOXE assegura que va fer les coses bé donades les circumstàncies. Preguntats per si van avisar a temps justifiquen que l'accident era notori i que la seva prioritat eren els treballadors desapareguts. Aquest migdia ha comparegut el conseller executiu de l'empresa mentre està en marxa la investigació per aclarir els fets.

Custodiat pels Mossos d'Esquadra, l'accés a I'IQOXE s'ha convertit en un fortí mentre els bombers treballen a la zona afectada i s'investiga què va poder passar ahir quan faltaven 4 minuts per tres quarts de 7 de la tarda va explotar el reactor d'òxid d'etilè de petita capacitat, segons la companyia, on hi havia 20 tones d'aquest producte inflamable amb el qual s'estava fabricant un derivat ordinari. IQOXE està investigant els fets.

El conseller executiu de l'empresa química ha volgut assegurar que van fer tot el possible en el moment dels fets. Que els bombers del parc químic i els de la Generalitat, a qui agraeixen la feina, es van activar de seguida. Davant les crítiques de desinformació a Protecció Civil responen que la situació era molt crítica i que es van coordinar en tot moment amb els Bombers. Recorden que temien per la vida d'almenys 5 treballadors, i que aquesta era la prioritat.

Ara la prioritat d'IQOXE és, davant la mort d'un dels treballadors, l'evolució dels 8 ferits i el suport a les famílies afectades. Asseguren des de l'empresa que la planta reobrirà i que es garantiran els 120 llocs de treball.