La Generalitat acusa al govern espanyol de la marxa d'empreses

Visita aquest matí de la consellera de Treball, Dolors Bassa, a Tarragona, que ha tranquil·litzat sobre els efectes que pugui tenir sobre l'ocupació el trasllat de les seus d'empreses fora de Catalunya, a causa del procés sobiranista. Bassa ha culpat directament, el Govern espanyol, d'aquesta situació.

El Govern català acusa a l'espanyol d'estar al darrera de la decisió de centenars d'empreses de traslladar la seva seu social i fiscal fora de Catalunya. Així ho ha manifestat aquest dimecres a Tarragona la Consellera de Treball Dolors Bassa, que tot i mostrar-se preocupada per aquests trasllats, ha defensat que es tracta de decisions sense efectes en l'ocupació ni en la producció d'aquestes empreses, que continuen tenint el seu teixit productiu a Catalunya.

Bassa creu que les decisions de trasllat ha estat fruit de pressions del govern estatal, sumades al decret que en facilita a les empreses la sortida deixant sense poder de decisió als consells d’administració de les mateixes.


Encara al voltant del conflicte polític a Catalunya, Bassa ha afirmat que l'article 155 de suspensió de l'autonomia ja està aplicat de facto amb la intervenció de les finances de la Generalitat, que assegura deixarà molt tocades les entitats que treballen en l'àmbit social.

Bassa també ha demanat la llibertat dels president de l'ANC i Òmnium defensant la seva condició de presos polítics