Investiguen les causes exactes de l'esfondrament d'un pis per l'explosió d'IQOXE

La primera víctima mortal derivada de l'explosió d'aquest dimarts la coneixíem pocs minuts després al barri tarragoní de Torreforta. Allí l'impacte d'un projectil expulsat per la deflagració amb un immoble va provocar la mort d'un home de 59 anys, que va veure com s'esfondrava el sostre de casa seva.

Des de primera hora d'aquest dimecres Mossos d'Esquadra i tècnics de Bombers i de l'Ajuntament de Tarragona investiguen les causes de l'esfondrament del sostre del segon pis del número 7 de la Plaça Garcia Lorca del barri tarragoní de Torreforta, que va causar la primera víctima mortal coneguda de l'explosió a la fàbrica IQOXE.

Les primeres informacions apunten que un tros de xapa metàl·lica que es va desprendre arran de l'explosió va impactar en l'edifici de la víctima, situat a més de 3 quilòmetres de distància. Aquesta hauria entrat per la finestra del tercer pis i va provocar l'esfondrament del terra, atrapant el sostre del segon pis a la víctima mortal.

Des d'un primer moment es van desallotjar els veïns de l'immoble afectat, tot i que la majoria, excepte els dels tres pisos més afectats, van poder passar la nit a casa seva.

A l'espera de conèixer els resultats de les investigacions, aquest matí l'edifici continuava encara sense servei dels subministres bàsics.