Una nit que hem seguit en directe a TAC12 amb tota l'anàlisi i valoracions

Des de les 20 hores i fins a la mitjanit, la Televisió Pública del Camp de Tarragona ha explicat el minut a minut de l'accident, les greus conseqüències patides amb la mort d'un veí de Torreforta i la reunió d'urgència a l'edifici del 112.

La víctima és un veí del barri de Ponent, de la plaça Garcia Lorca per culpa d'un ensorrament en un edifici. L'explosió s'ha produït a IQOXE a un tanc d'òxid de propilè, entre Bonavista i La Canonja, i s'ha pogut escoltar des de molts punts del territori.

Parla el cap de la regió d'emergències, Albert Ventosa.

Els Mossos investiguen les causes de l'ensorrament. Tres pisos del mateix edifici han quedat tancats mentre que la resta no ha patit afectacions

Les dues persones ferides pateixen cremades de gravetat i que s'han produït a les proximitats del mateix nucli de l'incident viscut al polígon sud de Tarragona. Des de Protecció Civil s'informa puntualment, a través de les xarxes socials, de qualsevol novetat per informar la població veïna de quina ha de ser l'actuació dels veïns.

Més enllà dels dos grans cremats per l'accident Protecció Civil ha comptabilitat un ferit menys greu i cinc de lleus. Existeix, a més, una persona desapareguda al mateix Polígon Sud.

Valoracions d'Alba Vergés, consellera de Salut.

L'explosió s'ha produït als volts de les 18.30 hores i, en primera instància, s'ha instat al confinament de poblacions veïnes com Tarragona, Salou, La Pineda, Constantí i La Canonja. Un confinament que, minuts després, s'ha focalitzat a Vila-seca i La Canonja. Remarquen des dels serveis d'emergència que ha estat un confinament preventiu perquè no es detecten substàncies tòxiques a l'aire.

Hem entrevistat els alcaldes de Tarragona i Vila-seca, Pau Ricomà i Pere Segura.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el Consell d'Interior, Miquel Buch, s'han desplaçat fins a l'edifici del 112 per dur a terme una reunió d'urgència amb altres representants del territori, entre ells alcaldes com el de Tarragona i Vila-seca, Pau Ricomà i Pere Segura, respectivament.

40 dotacions dels Bombers treballen contínuament al lloc dels fets per desactivar l'incenci i continuar amb els treballs de recerca del desaparegut. El 112  ha rebut 1.617 trucades relacionades amb l'explosió. D'aquestes, 1.550 s'han fet des de Vila-seca

El president Quim Torra i el vicepresident Pere Aragonès han parlat des de l'edifici del 112.