Tarragona acomiada els Euromed de l'estació urbana

A partir de dilluns moltes coses canvien amb l'entrada en funcionament del nou tram del corredor del Mediterrani. Això modifica les parades de molts trens i les freqüències. Per exemple, la ciutat de Tarragona perd trens de llarga distància que s'hauran d'anar a agafar a l'estació del Camp de Tarragona.

Últim dia a l'estació de Tarragona en què es sentirà aquest missatge, el de l'anunci de l'arribada d'un tren Euromed amb destinació a València. A partir del proper dilluns tots aquest serveis s'aturaran només a l'estació de Camp de Tarragona, un cop entri en funcionament la nova variant ferroviària entre Vandellòs i el nus de Vila-seca.

Entre els usuaris habituals, uns 300 diaris des de l'estació tarragonina, desconeixement absolut d'aquest canvi d'estació i resignació per haver de canviar d'hàbits, sobretot pel fet d'haver de sumar al trajecte habitual fins al País Valencià el temps de trasllat fins a l'estaicó situada a la Secuita.

Una reordenació que també afectarà les freqüències de pas dels rens regionals i de rodalies, que veuran com algunes franges horàries com la que va des de quarts de deu del matí fins a les 11, queden desateses en favor d'un nou tren Avant que unirà Barcelona i Tortosa i que només s'aturarà al Camp de Tarragona.

Una situació que ha tornat a denunciar aquest mateix divendres l'Ajuntament de Tarragona, que ha lamentat que la gran inversió feta no hagi servit per a millorar un servei ja deficitari i que es continuï avançant cap a un sistema que allunyi els passatgers de la línia de la costa per a prioritzar les mercaderies. És per això que han fet una crida a fer un front comú tant amb els diferents partits polítics com amb les plataformes en defensa del transport públic, i han reclamat a la Generalitat més informació a través del pacte arribat amb els diferents municipis.

Així doncs aquest proper dilluns l'estació urbana de Tarragona perdrà nous serveis de Llarga Distància, sumant-se als que ja van deixar de passar en el seu moment amb l'entrada en funcionament de la línia d'Alta Velocitat l'any 2006.