Unes 3.000 persones es concentren a Tarragona per exigir la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Protesta multitudinària davant la seu de la subdelegació del Govern central a Tarragona, a la Plaça Imperial Tàrraco, i un dia després de l'empresonament dels presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural. Els assistents han exigit un cop més que s'apliqui el resultat del referèndum de l'1 d'octubre i que no s'utilitzi Jordi Sánchez i Jordi Cuixart com a moneda de canvi per part de Madrid.

Barcelona ha acollit l'acte unitari de rebuig a l'empresonament dels "Jordis", però Tarragona no ha donat l'esquena a la jornada de multitudinàries concentracions. Unes 3.000 persones s'han aplegat a la Plaça Imperial Tàrraco, davant la seu de la subdelegació del Govern, repetint accions de dates anteriors però ara amb un factor comú molt concret, exigir l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, caps visibles de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, respectivament. Aquest cop, l'ANC i Òmnium no han organitzat l'acte, que ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats i partits polítics contraris a la detenció de Sánchez i Cuixart, acusats de sedició i d'encapçalar les concentracions del 20 i el 21 de setembre durant l'operació judicial contra diferents dels carrecs del govern català.

La concentració al bell mig de la ciutat ha arrencat a les 7 de la tarda i s'ha allargat fins caure els darrers minuts de llum solar d'aquesta jornada de dimarts posterior a la mateixa detenció de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Dins la improvisació del moviment popular de l'acte, també hi ha hagut temps per als parlaments reivindicatius, lamentant la nul·la opció de diàleg amb Madrid després de les càrreguesde l'1 d'octubre i de les dues detencions. Afegeixen, a més, que Sánchez i Cuixart no seran una moneda de canvi perquè el moviment independentista no acceptarà cap tipus de renúncia.