Dos premis LUX, a Tarragona

Carlos Sardà i Ferran Aguilar, dos fotògrafs amb estudi a Tarragona van ser guardonats el passat mes de novembre amb dos premis LUX de fotografia. Ara ens mostren els treballs guanyadors.

Entrem a l’estudi que Carlos Sardà i Ferran Aguilar comparteixen a Tarragona, on trobem els dos fotògraf reconeguts amb un premi LUX, considerats els Goya de la fotografia. Allí ells mateixos ens mostren la singularitat de les seves instantànies premiades. En el cas de Carlos Sardà, dedicat professionalment a la fotografia de bodes amb un segell particular que prioritza el valor documental de les instantànies, el premi, un Lux d’or en categoria de fotografia social, precisament va recollir aquesta sensibilitat explícita que imprimeix l’autor al seu treball.

 En el cas de Carlos Sardà, el reconeixement, un LUX de Plata en fotografia documental, també li arriba pel valor documental del seu treball. Durant sis mesos va fotografiar la feina realitzada pels voluntaris de Tarraco Salut al Joan XXIII per exposar-ho en una sèrie de fotografies.

 Els dos coincideixen a posar en valor la feina de documentació prèvia i coneixement de l’entorn per garantir la qualitat del treball fotogràfic que en resultarà.