45 punts per continuar a la Segona Divisió B

El Nàstic en suma tan sols 18 just abans de començar la segona volta. L'equip evitar admetre obertament que l'objectiu és la permanència però, si analitzem les xifres d'anteriors anys, la situació és poc menys que alarmant.

Queden 18 jornades, mitja temporada, i serà imprescindible guanyar la meitat dels partits pendents per mantenir l'actual plaça. Així és de dura l'estadística de l'última dècada, que situa la mitjana de permanència molt a prop dels 45 punts. Des de l'any 2010, la xifra ha oscil·lat entre els 47 i els 43 punts, molt lluny encara del rendiment d'uns grana que, de repetir el pèssim primer tram de campionat, acabarà la Lliga amb 36 punts. El vestidor es frena a l'hora d'assumir públicament que pujar a Segona és gairebé impossible i que els deures exigeixen, simplement, continuar a la Segona B.

La classificació és una llosa que cada setmana pesa més per la inseguretat defensiva d'un Nàstic que, malgrat el canvi a la banqueta, rep gols amb escandalosa facilitat. Va succeir de nou a Orihuela i en la quarta jornada consecutiva sense guanyar per part de l'actual tècnic grana. La quarta posició s'allunya a 15 punts.

El descans de la Lliga arriba en el pitjor moment pel que fa a la taula. Inevitable, però, afrontar dissabte la segona ronda de la Copa del Rei davant el Saragossa, al Nou Estadi i a partit únic. D'aquí a una setmana, el Nàstic passarà pel Llagostera en l'inici de la segona volta.