El 2019 es cobra 40 morts a les carreteres tarragonines tot i que la sinistralitat ha baixat un 11%

 

L'Ap7 i la Nacional 340 han estat les carreteres tarragonines amb més víctimes mortals del 2019. Això sí, l'any ha acabat amb un important descens de morts en accidents de trànsit a les nostres comarques, passant dels 58 el 2018 als 40 d'aquest any que hem deixat enrera. Això sí, Tarragona és la segona demarcació en víctimes mortals. En destaquen els 7 motoristes que han perdut la vida.

El 22 de juliol a la carretera C-31b entre Salou i Tarragona un motorista de 59 anys perdia la vida després de topar amb una ambulància de transport sanitari. És una de les 40 víctimes mortals del 2019 a les comarques de Tarragona. Pocs dies abans, a l'Ap-7, a Constantí, moria l'ocupant d'un vehicle en un xoc entre dos turismes. En tota l'autopista del Mediterrani durant l'any passat van morir 15 persones.

Les xifres segueixen sent preocupants, encara que en el global de Catalunya hi ha un alè d'esperança. La mortalitat a la carretera s'ha reduït un 11,4% en l'últim any. A tenir en compte: més de la meitat dels accidents es produeixen en caps de setmana o festius. Per mesos, l'agost i l'octubre han estat els més tràgics. Els accidents de trànsit però no tenen data, ni tampoc edat.

El 2019 han crescut els morts de més de 65 anys, i en canvi s'han reduït els de 35 a 44 anys. Menys casos per tant, com el del veí de Vilanova de Prades de 42 anys que va morir el 17 de maig a causa d'un xoc frontal entre dos turismes a la carretera N-240 al terme de Vimbodí i Poblet.