El PSC presentarà al·legacions al pressupost de Tarragona

Ja van votar en contra en el plenari en què es va aprovar inicialment el pressupost de l’executiu de Ricomà a Tarragona. Ara, els socialistes anuncien que presentaran al·legacions a la proposta que el govern va tirar endavant amb la complicitat de Junts per Tarragona i la CUP. Asseguren des del PSC que el pressupost és inestable i poc assumible.

 El PSC anuncia que presentarà al·legacions al pressupost aprovat pel govern en minoria de l’Ajuntament de Tarragona amb el suport de Junts per Tarragona i la CUP. Els socialistes, que ja van posicionar-se en contra dels números proposats per l’executiu de Ricomà centraran part de les seves al·legacions a les partides incloses al pressupost que el consistori es podria estalviar tenint en compte que les competències sobre les matèries pressupostades recau en altres administracions. Entre altres, és el cas del semàfor de Cala Romana, que adverteixen els socialistes que hauria d’assumir l’Estat, o l’estudi de qualitat de l’aire o inversions en Patrimoni que haurien de recaure en la Generalitat.

Els socialistes recelen d’una proposta de pressupost que diuen, no identifica el model de ciutat que vol dibuixar l’equip de govern pels propers anys. Els defineixen com uns números inestables i irreals que necessitaran de nombroses modificacions durant la seva execució, especialment per poder incorporar les propostes acordades amb la CUP.

Els socialistes també fixen el focus de les seves reserves a les rebaixes de partides com la dels plans d’ocupació, que denuncien, perd 350.000 euros d’inversió. També critiquen que la proposta per la mobilitat sostenible obviï l’aposta pel bus gratuït que incorporava el seu grup. Denuncien també que tot i parlar d’un pressupost territorial, en general, adverteixen, disminueix la inversió als barris.