Tarragona té pressupostos, per la mínima i revalidant els vots de la investidura

Amb 14 vots a favor i 13 en contra el govern de Tarragona ha pogut aprovar els pressupostos per al 2020. Sense sorpreses, Junts per Tarragona i la CUP han donat llum verda als primers comptes de Ricomà, tot i això amb els cupaires molt crítics i una oposició que ha criticat la pujada d'impostos.

Volien aprovar un pressupost consensuat i, per exemple, guanyar-se l'abstenció de Ciutadans o dels socialistes, però finalment el govern de Tarragona s'ha hagut de  conformar amb els els vots favorables, sense sorpreses, de Junts per Tarragona i la CUP per aprovar, per la mínima, els pressupostos per al 2020. 14 "Sí" i 13 "No", es repeteixen els mateixos suports de la investidura.

D'entrada, el govern en minoria d'Esquerra i En Comú Podem n'ha destacat l'aposta per dotar de més múscul el personal municipal, desencallar projectes històrics com el Banc d'Espanya, l'aposta per la conservació del patrimoni i la cultura, les accions en habitatge social o bé les polítiques feministes, en matèria de LGTBIQ i animalistes. Entre les xifres, el govern ha remarcat les propostes de la resta de grups que s'han incorporat en un pressupost que, diuen, s'ha de materialitzar en el canvi a la ciutat.

Els suports mínims han arribat, malgrat que els grups del plenari coincideixen en considerar que la negociació no ha estat a l'altura. Junts per Tarragona més convençut, mentre que les dues regidores de la CUP, diuen, fan un acte de fe perquè creuen que els pressupostos són possibilistes i els canvis quirúrgics. Les formacions que han votat en contra han coincidit en criticar la pujada dels impostos per sostenir les xifres del primer pressupost de Ricomà on no hi veuen un model del de ciutat clar.

Els pressupostos per al 2020 assoleixen la xifra de 177 milions d'euros i creixen poc més d'un 1% respecte al 2019.